(P) GlobalLogic finalizează cu succes achiziţia Fortech

Autor: Publicitate 07.02.2023

Fortech operează acum oficial ca o filială deţinută integral de GlobalLogic

Cluj-Napoca, Romania, Februarie 7, 2022 – GlobalLogic Inc., o companie a grupului nipon Hitachi, şi lider în inginerie digitală, a anunţat astăzi că a finalizat procesul de achiziţie a Fortech, unul dintre jucătorii de IT de top cu sediul central în Cluj-Napoca, în conformitate cu termenii acordului definitiv semnat în Noiembrie, 2022. Cu sediul în Silicon Valley (San Jose, Californa), GlobalLogic a achiziţionat 100% din acţiunile Fortech, transformând-o în subsidiara deţinută în totalitate de GlobalLogic.

Ca o companie independentă cu 1150+ membri, operaţiuni în 4 locaţii din România, şi acces la o reţea naţională de talente, Fortech s-a poziţionat ca partener tehnologic de încredere pentru IMM-uri şi companii internaţionale de top din Europa şi Statele Unite, în ultimele două decenii. Sub conducerea CEO-ului şi co-fondatorului Călin Văduva, Fortech a intrat în liga celor mai mari şi mai căutate companii de tehnologie din România. Într-un peisaj de afaceri dominat de branduri internaţionale de tehnologie, Fortech este unul dintre puţinele companii care au menţinut ritmul şi standardele impuse de marii jucători de tehnologie de-a lungul anilor.

Valoarea Fortech este evidenţiată prin creşterea constantă a comunităţii de programatori, de profilul financiar şi de recunoaşterile oferite de entităţi internaţionale. Printre cele mai recente distincţii se numără obţinerea certificării Deloitte Best Managed Companies in Romania, selectarea de către Bosch în reţeaua sa de furnizori preferaţi, poziţionarea în clasamentul IAOP - Global Outsourcing 100, şi listarea de către Catalyst în categoria Employer of choice in Romania timp de doi ani consecutivi.

Cu această fundaţie solidă, Fortech este bine poziţionat pentru a deveni un nou vector de creştere a talentelor în domeniul ingineriei digitale în Europa Centrală şi de Est în cadrul GlobalLogic, pe măsură ce se pregăteşte să devină GlobalLogic România. Achiziţia deschide noi perspective pentru echipa şi clienţii Fortech, în timp ce extinde prezenţa deja semnificativă a GlobalLogic în Europa, la o scară promiţătoare şi cu un potenţial exponenţial de creştere. Gama de servicii software oferită de Fortech şi echipa sa tehnică îmbogăţeşte acum mapa competenţelor tehnice a GlobalLogic. În plus, Fortech completează soluţiile GlobalLogic axate pe industrie, cu structurile sale orientate să sprijine industriile auto, medicală, de producţie industrială, mass-media şi comunicaţii, precum şi sectoarele de software financiar.

Ca urmare, GlobalLogic îşi întăreşte capacitatea de răspuns la nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor săi care caută să se diferenţieze prin tehnologie şi să îşi accelereze procesele de digitalizare. Astăzi, peste 550 de branduri globale şi disruptori digitali se bazează pe experiza în design şi inginerie a GlobalLogic. În concordanţă cu viziunea GlobalLogic, clienţii actuali ai Fortech au avantajul accesului la portofoliul complex al GlobalLogic.

“Întotdeauna ne-am luat energie din speranţa că proiectele digitale pe care le dezvoltăm alături de clienţii noştri pot îmbunătăţi viaţa pe care o trăim. Suntem încântaţi că am găsit în GlobalLogic un partener şi o cultură care ne împărtăşeşte această aspiraţie şi care a construit un <motor> puternic pentru a o transforma în realitate.” A declarat Călin Văduva, CEO Fortech.  “Alăturându-ne GlobalLogic şi ecosistemului mai larg al Grupului Hitachi, avem acum şansa de a învăţa şi de a contribui la un alt nivel. Am încredere că împreună putem deschide noi perspective atât pentru clienţii şi echipele noastre, cât şi pentru comunităţile în care activăm.”

“Acum că procesul de achiziţie a a fost încheiat, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a deschide noi conversaţii cu clienţii noştri, să ne creştem centrele operaţioanele în România şi să contribuim prin activitatea noastră la expansiunea economică a României.”  A declarat Igor Byeda, Vicepreşedinte al Grupului şi Leader pe Europa, GlobalLogic. “Suntem foarte încântaţi de ceea ce urmează si privim înainte cu încredere în colaborarea noastră cu Fortech pentru a construi viitorul pentru GlobalLogic Romania.”

Pe măsură ce sofisticarea tehnologică continuă să afecteze industrii întregi mai mult decât orice altă forţă, liderii de afaceri sunt provocaţi să-şi transforme fundamental operaţiunile, produsele, experienţele şi modul în care interacţionează cu mediul înconjurător. Sub presiunea alinierii la noile standarde de reinventare digitală, organizaţiile caută parteneri de tehnologie în care pot avea încredere. Furnizorii de tehnologie trebuie să acţioneze ca agenţi ai schimbării, ajutând clienţii să plaseze tehnologia direct în centrul produselor lor şi orchestrând armonizarea ecosistemelor lor IT complexe. Împreună Fortech şi GlobalLogic reprezintă o alegere potrivită pentru organizaţiile care caută să exploreze valoarea completă a conceptului de produs digital, indiferent de etapa traseului digital în care se află o companie. Oferta comercială integrază servicii care au în focus definirea experienţei utilizatorului, cu servicii compelxe de tehnologie, şi expertiză în diverse sectoare de business. Prin alăturarea echipelor într-un proces comun de co-creaţie, GlobalLogic are capacitatea de a răspunde la cel mai înalt standard nevoilor pe care le aduce piaţa în schimbare.

În prezent Fortech are 90 de poziţii deschise în România. Acestea includ Java, Full-Stack, .NET, DevOps şi alte tehnologii pentru diferite nivele de senioritate. Noii colegi vor putea lucra din orice locaţie în România, fie hibrid sau în regim la distanţă.

Despre Fortech, o companie GlobalLogic

Fortech (www.fortech.ro) este o companie de servicii software cu sediul în Cluj-Napoca, România. Deţine hub-uri de inginerie şi în Oradea, Iaşi şi Braşov. Cu o forţă de muncă de 1,150+ oameni, expertiza tehnică a echipei Fortech se extinde pe diferite sectoare, de la industriile auto sau financiar, până la domeniul medical, cât şi altele. Fortech acoperă dezvoltarea ciclului de viaţă al software-ului de la un capăt la altul pentru a oferi inovaţia, scalabilitatea, calitatea şi rapiditatea de care au nevoie clienţii săi.

Abordarea companiei în domeniul software combină expertiza tehnică cu procese şi metode de livrare Agile. În completare, Fortech aplică practici de calitate a codului şi metrici rafinate de-a lungul a două decenii de operare. Din 2003, peste 200 de branduri au ales Fortech ca partener IT.

Despre GlobalLogic

GlobalLogic (www.globallogic.com) este un lider în inginerie digitală. Ajutăm branduri din întreaga lume să proiecteze şi să construiască produse inovatoare, platforme şi experienţe digitale pentru o lume modernă. Prin integrarea serviciilor de ideaţie, a ingineriei complexe şi a expertizei datelor - ajutăm clienţii să îşi imagineze noi posibilităţi şi să îşi accelereze tranziţia către afacerile digitale de mâine. Cu sediul în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de design şi centre de inginerie la nivel global, extinderea expertizei noastre pentru clienţii din domeniul auto, comunicaţii, servicii financiare, sănătate, producţie, media şi divertisment, semiconductori, şi industriile tehnologice.

GlobalLogic este o companie a Grupului Hitachi care operează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501). Viziunea grupului este de a contribui la o societate durabilă, cu o calitate mai bună a vieţii, prin stimularea inovării cu ajutorul datelor şi tehnologiei, şi funcţionând ca o Afacere pentru Inovare Socială

GlobalLogic este o marcă comercială a GlobalLogic. Toate celelalte mărci, produse sau nume de servicii sunt sau sau pot fi mărci comerciale sau mărci de servicii ale proprietarilor respectivi.