Primăria Timişoara va investi 45 mil. lei într-o parcare cu 184 de locuri în zona centrală a municipiului

Autor: Laurentiu Cotu 07.02.2023

Primăria Timişoara are în plan o investiţie estimată la 45 mil. lei (9 mil. euro) pentru realizarea unei parcări multietajate cu o capacitate de 184 de locuri în zona centrală a municipiului, pe strada Nemoianu. Până în prezent comisia tehnico-economică din cadrul primăriei Timişoara a avizat studiul de fezabilitate pentru parcarea ’’Louis Ţurcanu”, urmând aprobarea indicatorilor şi lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia acesteia, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Intenţia noastră este de a elibera cât mai mult din spaţiul public din zona centrală care acum este ocupat de maşini, să le mutăm într-o clădire de parcare colectivă şi să folosim spaţiul eliberat pentru zone verzi, piste pentru biciclete sau trotuare mai bune. Parcarea va avea trei etaje supraterane şi 2 etaje subterane şi vom integra mai multe funcţiuni – staţii de încărcare a maşinilor electrice, dar şi locuri de parcare pentru biciclete. Pe terasa parcării vor fi instalate panouri fotovoltaice, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Parcarea se va afla în zona centrală a Timişoarei şi va fi accesibilă atât personalului de la spitalul Louis Ţurcanu, cât şi cetăţenilor care au nevoie de un loc de parcare în zonă, inclusiv pentru vizite la spital. Proiectul prevede o construcţie cu două etaje la subsol, parter şi două etaje, plus terasă. Construcţia va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu lift, sistem de supraveghere video şi locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, conform legislaţiei în vigoare. Proiectul include şi locuri pentru parcarea bicicletelor.