Pagina verde. EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.02.2023

♦ Asociaţia Act for Tomorrow şi dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle au deschis la începutul lunii februarie 2023 primul muzeu interactiv dedicat educaţiei pentru mediu şi schimbări climatice din România, în Mega Mall.

♦ Nestlé Professional, divizia de produse profesionale care face parte din grupul Nestlé, lucrează la obţinerea unor pahare 100% reciclabile pentru cafeaua pe care o comercializează, în acest moment ambalajele în care este vândută cafeaua fiind deja reciclabile.

♦ E-acumulatori.ro, platformă care comercializează soluţii de energii regenerabile şi instalator de sisteme fotovoltaice autorizat de Autoritatea Fondului de Mediu, a înregistrat în 2022 cele mai bune rezultate din cei zece ani de la înfiinţare, pe fondul exploziei cererii după scumpirea energiei. Compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, dublu faţă de nivelul de 26 milioane de lei înregistrat în 2021, cu un profit de 8 milioane de lei. Pentru 2023, antreprenorul Dan Tudose, fondatorul companiei, estimează o creştere de 30% a cifrei de afaceri, pe fondul menţinerii cererii la un nivel ridicat, dar şi ca efect al inflaţiei. Printre obiectivele stabilite pentru anul care abia a început se află extinderea portofoliului de produse cu sisteme noi, cu eficienţă energetică sporită, precum şi diversificarea canalelor de distribuţie.

♦Coca-Cola HBC România, Penny România şi GreenPoint Management au demarat campania Ecobonus, prin care încurajează consumatorii să colecteze separat şi să aducă PET-urile folosite la aparatele automate de colectare (RVM)  instalate în cele 18 magazine Penny din Bucureşti. În schimbul ambalajelor, oamenii vor primi vouchere valorice.

♦Producătorul de acoperişuri Wetterbest, deţinut de grupul Kingspan, a finalizat în 2022 lucrările aferente sistemului de colectare a apei de ploaie şi de refolosire a acesteia în scopuri administrative. Prin acesta, compania reciclează anual peste un milion de litri de apă pluvială. De asemenea, anul trecut, Wetterbest a finalizat instalarea unei noi centrale electrice fotovoltaice, cu o putere de 221,76 kWp, ce cuprinde 792 de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi. Funcţionarea acesteia contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 77 de tone pe an, spun reprezentanţii companiei.