Antreprenori locali. Producătorul berii Zăganu a atras în acţionariat fondul de investiţii Vertical Seven Group

Autor: Mădălina Dediu Panaete 08.02.2023

Fabrica de Bere Bună, princi­palul producător de bere artizanală din România, cu o fabrică în judeţul Prahova, a atras în acţionariat Vertical Seven Group, fond de investiţii fondat de Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu.

Astfel, Vertical Seven Group (V7G) a cumpărat 20% din compa­nie, arată datele din Monitorul Oficial. Astfel, Alexandru Geamănu are 30,4% din părţile sociale, Laurenţiu Bănescu 30,4% din părţile sociale, Carmen Bristian 3,2%, Kruger Brent Printing House 16% şi Vertical Seven Group are 20%, conform sursei citate. Contactat de ZF, Laurenţiu Bănescu nu a răspuns până la închiderea ediţiei întrebărilor ZF despre tranzacţie.

Aceasta este prima tranzacţie importantă în sectorul berii artizanale, o nişă în care Fabrica de Bere Bună a fost pionier. Compania Fabrica de Bere Bună, care operează brandul Zăganu, a fost fondată de Laurenţiu Bănescu şi Alexandru Geamănu în 2013. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 5,3 mil. lei, fiind una dintre afacerile din sectorul berii artizanale care au trecut cu bine prin pandemie, berile Zăganu fiind listate atât în baruri şi magazine de specialitate, cât şi în marile lanţuri de magazine.