Veşti bune pentru salariaţii din România: Angajaţii ar putea beneficia de o zi liberă, plătită de la buget, pentru sărbătorirea zilei de naştere

Autor: Alexandru Nanu 10.02.2023

Angajaţii din România ar urma să beneficieze de o nouă zi liberă legală, plătită de la buget, respectiv ziua de naştere, conform unui proiect legislativ recent.

Mai exact, este vorba despre proiectul B46/2023 - Propunere legislativă pentru completarea art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, înregistrat la Senat în data de 06 februarie 2023.

„Persoanele salariate au dreptul la o zi liberă, plătită, cu ocazia zilei de naştere”, prevede iniţiativa legislativă pentru modificarea Codului Muncii.

„Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare fintre noi îşi serbează ziua de naştere, contribuie la  un eveniment, anual, în viaţa fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi doreşte. Singur, cu familia ori prietenii”, se menţionează în expunerea de motive.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.