Surpriză: Nuclearelectrica investeşte 45 mil. euro în emisiunea de obligaţiuni de 119 mil. euro a CEC Bank. Maturitate pe cinci ani şi un cupon de 7,5% pe an

Autor: Liviu Popescu 08.02.2023

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a investit 45 mil. euro în emisiunea de obligaţiuni de 119 milioane de euro a CEC Bank, cu o maturitate de cinci ani şi un cupon de 7,5% pe an, potrivit unui raport publicat la BVB.

“Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informează acţionarii că, la data de decontare 07.02.2023, a achiziţionat obligaţiuni emise de CEC Bank în valoare de 45 milioane Eur cu omaturitate de 5 ani şi un randament fix de 7,50%/an”.

Marţi CEC Bank a anunţat că  a atras cu succes peste 119 milioane de euro de pe pieţele internaţionale, printr-o nouă emisiune de obligaţiuni eligibile MREL, ceea ce duce finanţarea totală atrasă de pe pieţele de capital prin cele trei tranşe de obligaţiuni ce se intenţionează a fi eligibile MREL la 1,2 miliarde de lei. Cea mai recentă emisiune, a treia, a fost suprasubscrisă de 1,2 ori.

Programul de obligaţiuni al CEC Bank are ca aranjori un consorţiu format din Citigroup şi Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România. Dentons au rolul de consultant juridic al emitentului cu privire la Program, iar aranjorii sunt asistaţi de către Clifford Chance (în fiecare caz prin birourile din Frankfurt şi Bucureşti).

CEC Bank intenţionează listarea celei mai recente tranşe de obligaţiuni atât la Bursa de Valori de la Luxemburg, cât şi la Bursa de Valori de la Bucureşti.

Nuclearelectrica are 13,3 mld. lei capitalizare iar în ultimele 12 luni acţiunile au minus 5%.