Compania de securitate cibernetică SafeTech, transferată recent pe piaţa principală a BVB, estimează afaceri de 58 mil. lei şi profit net de 14 mil. lei la sfârşitul anului

Autor: Cristina Bellu 08.02.2023

Safetech Innovations (simbol bursier: SAFE), companie românească de securitate cibernetică cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei la nivel consolidat şi un profit net de 13,9 milioane de lei.

Rezultatele menţionate includ performanţa financiară realizată de entitatea din România şi cea din Marea Britanie, în cadrul căreia Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%.

„În 2023, principalele obiective pe care le avem în vedere sunt consolidarea afacerii noastre în România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel încât aceasta să înceapă deja să producă rezultate,” spune Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

La nivel individual Safetech Innovations vizează venituri totale de 51,8 milioane de lei, o cifră de afaceri de 44 milioane de lei şi un profit net de 12,6 milioane de lei.

Rezultatele prefigurate de companie la nivel individual în 2023, comparativ cu bugetul de venituri şi cheltuieli estimat pentru 2022, reprezintă o creştere de 10% a cifrei de afaceri şi o majorare cu 24% a profitului net faţă de cel estimat pentru anul precedent.

Oficialii Safetech estimează că circa 45% din veniturile generate la nivel individual vor proveni din servicii de securitate cibernetică, în timp ce aproximativ 55% vor reprezenta venituri din implementarea de soluţii de securitate cibernetică.

În ceea ce priveşte entitatea din Marea Britanie, conducerea estimează pentru aceasta o cifră de afaceri de 14,1 milioane de lei şi un profit net de 1,4 milioane de lei la nivelul anului 2023.

Entitatea din SUA, care urmează să fie înfiinţată în Reston, Virginia în perioada următoare, nu va înregistra venituri semnificative în 2023. De asemenea, Safetech Innovations nu va include în consolidare rezultatele înregistrate de filiala din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, deoarece compania deţine o participaţie minoritară în entitatea respectivă.

În 2023, compania are în plan introducerea de servicii şi soluţii noi, precum testări avansate de securitate cibernetică. De asemenea, pe lângă continuarea dezvoltării produselor proprii, iSAM, ToR-SIM şi SafePic, Safetech Innovations are în vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, şi prin intermediul căruia clienţii vor fi sprijiniţi în procesul de recuperare a datelor pierdute în urma unui atac cibernetic.

„În 2023, ne vom axa pe creşterea capabilităţilor tehnice, vom continua dezvoltarea produselor proprii şi vom introduce noi soluţii în portofoliu. Totodată, la finalul anului trecut am implementat o serie de noi proceduri interne la nivelul departamentului de business development şi ne aşteptăm ca începând cu anul acesta, să accelerăm vânzările de servicii şi soluţii de securitate cibernetică. De-a lungul ultimului an, am remarcat o creştere semnificativă a solicitărilor pentru servicii de securitate cibernetică din partea companiilor care nu sunt obligate prin lege să implementeze astfel de servicii, iar acesta este un semnal excelent, deoarece tot mai multe entităţi conştientizează importanţa prevenţiei în cazul unor potenţiale atacuri cibernetice,” adaugă Victor Gânsac.

Conform aşteptărilor conducerii companiei cu privire la viitorul securităţii cibernetice, solicitările în domeniu îşi vor continua trendul ascendent, având în vedere că la nivel european a fost deja adoptată o nouă directivă în această direcţie, NIS 2. Aceasta va înlocui actuala directivă privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice, iar una dintre modificările majore este extinderea domeniului de aplicare al normelor, ceea ce pentru Safetech Innovations înseamnă deschiderea unei arii extinse de noi potenţiali clienţi.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE.

Compania urmează să raporteze rezultatele financiare preliminare aferente anului 2022 în data de 23 februarie 2023.