Compania locală Incrys achiziţionează firma de servicii IT din Cluj USOURCE. Andrei Sandu, director general, Incrys: Această achiziţie este un pas major în execuţia planului nostru de creştere pentru 2023 şi pentru anii următori

Autor: Alexandra Cepăreanu 08.02.2023

Compania locală Incrys (fostul Crys Computers), specializată în furnizarea de servicii de consultanţă, testare şi dezvoltare de software, anunţă achiziţia firmei de servicii IT din Cluj USOURCE, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii celor două organizaţii.

„USOURCE este o companie cu foarte mult potenţial, potenţial strâns legat de calitatea angajaţilor săi. Această achiziţie este un pas major în execuţia planului nostru ambiţios de creştere pentru 2023 şi pentru anii următori. (...) Noi suntem încrezători că puterea însumată a celor două companii ne va ajuta să navigăm mai bine şi într-o manieră sustenabilă şi prosperă (...)”, a spus Andrei Sandu, director general al Incrys.

Planurile celor două companii vizează extinderea activităţii atât pe piaţa din România, cât şi la nivel internaţional.

„(...) Ambele companii sunt conduse în spirit antreprenorial şi în ambele companii acordăm o atenţie deosebită propriilor angajaţi. Date fiind asemănările, dar şi elementele care ne asigură complementaritate, sunt încrezător în viitorul comun al celor două entităţi (...)”, a spus Adrian Sătmărel, cofondator al USOURCE.

Compania Incrys, cu sediul la Bucureşti, a fost fondată în anul 2000, iar în 2021, ultimul an pentru care există date publice, compania a raportat afaceri de peste 42,8 mil. lei, în creştere uşoară, de până în 1%, faţă de anul precedent.

„Ceea ce a început ca o firmă mică cu clienţi locali, pe zona de servicii hardware, a evoluat într-un business de servicii IT pentru clienţi internaţionali, atât IMM-uri, cât şi corporaţii mari, de renume. Având ca principală arie de interes software-ul şi infrastructura, utilizate în întreprinderile medii şi mari, INCRYS este în prezent organizată în 3 mari linii de business: servicii de inginerie software, servicii cloud şi servicii de management IT”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Firma USOURCE a fost fondată în 2015 de către antreprenorii Adrian Sătmărel şi Cătălin Ştef. Compania are ca principal domeniu de activitate oferirea de servicii digitale pentru clienţi din Statele Unite ale Americii.

USOURCE a raportat afaceri de peste 10,9 mil. lei la finalul anului 2021 – ultimul pentru care există date publice -, în scădere cu peste 28% comparativ cu anul precedent.