Întâlnire între Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi o delegaţie din Coreea de Sud pentru a găsi noi oportunităţi de cooperare economică. Schimburile comerciale dintre România şi Coreea de Sud au ajuns la 1,08 miliarde de dolari, în creştere cu 11,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2021

Autor: Ramona Cornea 09.02.2023

Exporturile au fost în valoare de 404 milioane de dolari, iar valoarea importurilor a ajuns la 676 milioane de dolari Tehnologia informaţiei, comunicaţiile, sectorul industrial şi turismul sunt domenii în care oficialii cred că se pot începe colaborări.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut, miercuri, o întâlnire cu o delegaţie de reprezentanţi ai sistemului cameral din Republica Coreea pentru a identifica noi oportunităţi de cooperare economică. 

Astfel preşedintele Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Iuliu Stocklosa, a primit vizita unei delegaţii conduse de Woo Taehee, vicepreşedinte executiv al Camerei Naţionale de Comerţ şi Industrie (KCCI). De asemenea, la întâlnire au participat, din partea coreeană, Lee Young Hwai, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Busan (BCCI), şi Lee Jae Kyung, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Daegu (DCCI). Din partea română au participat şi Corneliu Samoilă, preşedintele Secţiunii Industrie, vicepreşedinte al CCIB, Eduard Pughin, membru al Colegiului de Conducere al Camerei bucureştene, director general al Grupului Maguay.