TeraPlast scade cu 6,6% pe Bursă în aproape două săptămâni de la publicarea rezultatelor financiare pe 2022. Acţiunile TRP se tranzacţionează la un indicator PER de 80,8

Autor: Tibi Oprea 13.02.2023

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au scăzut cu circa 6,6% din 1 februarie încoace, adică în aproape două săptămâni de la publicarea rezulta­telor financiare aferente anului 2022, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a anunţat un profit net de 15,4 mil. lei anul trecut, în scădere cu 64% faţă de 2021, la afaceri de 711 mil. lei, în creştere cu 16%. La o capitalizare este 1,24 mld. lei, calculele ZF arată că acţiunile companiei se tranzacţionează la un indicator PER (preţ/câştig pe acţiune) de 80,8%. Potrivit repre­zentanţilor companiei, scăderea faţă de buget, dar şi faţă de revizuirea de la 9 luni a fost cauzată de schimbarea radicală a dinamicii pieţelor ma­teriilor prime ca efect colateral al războiului din Ucraina. Un alt impact l-au avut pornirea mai lentă a segmentului de ambalaje flexibile şi o performanţă sub aşteptări a segmentului ferestre & uşi generată de întârzieri în transferarea costurilor de producţie în piaţă.