Antreprenori locali. Caretta, un producător de acoperişuri din Iaşi: Am ajuns la 130 de angajaţi, plus 55% faţă de 2021. Forţa de muncă în zona de producţie este greu de găsit

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.02.2023

Caretta, producător de acoperişuri din ţiglă metalică, şi-a majorat numărul de angajaţi cu circa 55% în 2022 şi intenţionează să-şi extindă şi mai mult echipa în cursul acestui an.

„La finele anului 2022, la Caretta lucrau peste 130 de angajaţi, în creştere cu aproximativ 55% faţă de 2021. Procesul de recrutare şi selecţie diferă în funcţie de poziţia în organizaţie, dar de regulă presupune minimum trei etape. Este mereu o provocare să găsim persoanele potrivite care să ofere mixul optim de experienţă, abi­lităţi şi motivaţie, deoarece bazinul de recrutare nu este unul foarte ofertant mai ales pentru zona de pro­duc­ţie. Din acest motiv, pentru po­ziţiile de exe­cuţie în 2022, pe lângă cana­lele clasice de recrutare repre­zentate de plat­formele de profil şi reţe­lele de socia­li­zare, am utilizat şi canale de pro­mo­vare out of home (OOH) şi outdoor“, spune Ciprian Marcu, antreprenorul care deţine compania cu sediul în Iaşi.