AirBaltic, compania aeriană a Letoniei, revine pe piaţa locală şi va opera curse regulate pe Bucureşti-Riga

Autor: Mirabela Tiron 21.02.2023

AirBaltic, compania aeriană a Letoniei, revine pe piaţa locală şi va opera din 1 mai zboruri regulate pe ruta Bucureşti-Riga, potrivit oficia­lilor companiei. Ultimele zboruri regulate pe piaţa locală le-a efectuat în 2014.

„AirBaltic va conecta Riga cu Bucureşti şi va oferi pieţei locale nu doar Letonia ca destinaţie, ci şi co­nexiuni conve­na­bile de tranzit prin Riga către peninsula scan­di­navă, ţările baltice şi restul Europei. Există de asemenea o cerere şi un interes în creştere pentru România din partea călătorilor scandinavi, aşa că suntem pregătiţi să colaborăm cu autorităţile locale din domeniul turis­mului pentru creşterea numărului de turişti care vin să descopere Româ­nia“, a spus Mariya Radchenko, oficial al AirBaltic Management.

Compania aeriană a Letoniei va opera de 3 ori pe săptămână zboruri directe din Riga către Bucureşti. Zborurile vor fi operate cu Airbus A220-300. În 2014 AirBaltic anunţa primele zboruri pe această rută, la care a renunţat ulterior. Pe această rută a mai avut curse compania de stat Tarom în 2020.

APG România a fost desemnat reprezentantul AirBaltic în România şi Republica Moldova şi va oferi suport agenţiilor de turism, servicii de ticketing şi asistentă în proiecte de marketing şi vânzări.