Nu mai are nicio investiţie în România. Cine este fondul de investiţii Bancroft, care a vândut transportatorul Dumagas la 13 ani de la intrarea în acţionariatul companiei? A fost acţionar şi la predecesorul Vodafone

Autor: Cristina Roşca 25.02.2023

Conform datelor ZF, fondul voia să facă exit de la Dumagas de ceva vreme Pentru Bancroft, vânzarea s-a realizat în pierdere, potrivit surselor din piaţă Cumpărătorul este Omnia Capital, o firmă activă pe piaţa de M&A, dar care nu are statut de fond de private equity, conform celor mai recente informaţii ZF.

Fondul de investiţii Bancroft, o prezenţă discretă pe piaţa loca­lă, a vândut transportatorul lo­cal Dumagas, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de profil, către compania Omnia Capital. Aceas­tă tranzacţie marchează ieşirea Bancroft din România, o piaţă unde britanicii au avut doar două companii în portofoliu - MobiFon (predecesorul Voda­fone) şi Dumagas - de-a lungul celor mai bine de trei decenii de activitate în sectorul de M&A din regiunea Europei Centrale şi de Est.

La Dumagas, ei au cum­părat pachetul majo­ri­tar (51%) în 2010, pentru ca patru ani mai târziu să devină singurul acţionar în compania fondată de antreprenorul Mihai Dugăeşescu. Acum, ei au vândut businessul către Omnia Capital, o firmă activă pe piaţa de M&A, dar care nu are statut de fond de private equity, conform celor mai recente informaţii ZF.