Electrica i-a prelungit cu două luni mandatul de CEO interimar lui Alexandru Chiriţă. CFO-ul Ştefan Frangulea a mai primit doi ani

Autor: Tibi Oprea 27.02.2023

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica (simbol bursier EL) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, Consiliul de Administraţie, a decis în şedinţa din 27 februarie să prelungească durata mandatului de director general interimar al lui Alexandru-Aurelian Chiriţă până la 30 aprilie 2023, adică cu încă două luni.

De asemenea, Consiliul de Administratie al Electrica a decis la recomandarea Comitetului de Nominalizare si Remunerare prelungirea duratei mandatului de director executiv financiar interimar acordat lui Ştefan-Alexandru Frangulea pe o perioadă de 2 ani, până la data de 27 februarie 2025 (inclusiv), în aceleaşi condiţii.

Alexandru Chiriţă a venit la Electrica după ce Corina Popescu, fostul CEO, a fost revocată din funcţie. Acesta a venit de la Hidroelectrica, unde condusese în ultimii doi ani Departamentul Protecţiei Datelor Personale. În vara anului trecut, lui Chiriţă i-a fost prelungit mandatul până la finele anului 2022 sau până la numirea unui nou director general.

Administratorii Electrica l-au numit pe Ştefan Frangulea în calitate de director executiv interimar Direcţia Financiară pe 3 ianuarie 2022, cu un mandat care s-a încheiat la 31 decembrie 2022.

În februarie 2018, Ştefan Frangulea s-a alăturat echipei Electrica în poziţia de Director Departament Trezorerie. De asemenea, din primavara anului 2019 a fost membru al Consiliilor de Administraţie ale celor trei filiale de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica – SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord.

Ştefan Frangulea este preşedinte al Asociaţiei Trezorierilor din România şi a ocupat funcţii de management şi de conducere la mai multe bănci din piaţa locală.

Electrica are 3,2 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 15,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 26 mil. lei, arată datele BVB.