Interviu ZF. François Bloch, CEO al BRD - SocGen: Dacă vom vedea o încetinire a creşterii economice în 2023, este de aşteptat ca nici creditarea să nu cunoască salturi impresionante. Dacă vedem proiecte viabile şi cu logică de business, noi vom finanţa

Autor: Claudia Medrega 01.03.2023

„Ne aşteptăm ca inflaţia să se scrie din nou cu o singură cifră spre sfârşitul acestui an, într-un context caracterizat de dobânzi de piaţă înalte, şi foarte probabil de o mai mare prudenţă din partea companiilor şi gospodăriilor, care ar putea fi tentate să-şi amâne sau să-şi limiteze planurile de investiţii“, susţine şeful BRD.

Dezvoltarea creditării este strâns legată de evoluţiile macro­eco­no­­mice şi, în con­diţiile în care vom vedea o încetinire a creşterii economice în 2023, este de aşteptat ca nici creditarea să nu cunoască salturi impresionante, susţine François Bloch, CEO al BRD - SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active.

„La nivelul preferinţei pentru lei versus moneda unică europeană, deşi ne aflăm momentan într-un mediu caracterizat de dobânzi înalte, cred că leul va rămâne moneda de bază pentru clienţii care plănuiesc să se împrumute, ţinând cont şi de proiecţiile care iau în calcul o revenire a inflaţiei la un nivel scris cu o singură cifră chiar înainte de sfârşitul acestui an“, a declarat şeful BRD într-un interviu acordat ZF.