Lidl ridică cel mai mare depozit al companiei în România, cu o suprafaţă de 8 hectare, aproape dublă faţă de media celorlalte centre logistice, investiţie care ar putea ajunge la 40-50 mil. euro

Autor: Cristina Roşca 21.04.2023

Discounterul german deţine toate depozitele în proprietate În medie, un centru logistic de 4-5 hectare costă 20-30 mil. euro, conform celor mai recente date ZF, astfel încât noua investiţie Lidl ar putea ajunge la 40-50 mil. euro, potrivit estimărilor.

Lidl, liderul comerţului alimentar autohton, ce deţine o reţea de circa 350 de magazine de discount în România, dezvoltă cel mai mare depozit de pe plan local, ce va măsura 8 hectare (80.500 mp), arată datele ZF. Suprafaţă e aproape dublă faţă de media celorlalte centre logistice deja existente în România, conform datelor din piaţă.

Compania are deja şase centre logistice pe plan local, cel mai recent fiind inaugurat chiar în 2023. Acesta este amplasat aproape de Bucureşti, măsoară 56.000 mp şi este astăzi cel mai extins ca suprafaţă dintre cele deţinute de companie.

Nemţii de la Lidl au depozite în zona Fundeni de lângă Bucureşti, în Chiajna (lângă Bucureşti), la Nedelea (lângă Plo­ieşti), Iernut (lângă Târgu-Mureş), Lugoj şi în Cordun, o localitate de lângă Roman.