Metaminds, integrator IT&C şi furnizor de soluţii de securitate cibernetică, explică trecerea la o nouă structură de conducere: intrăm într-o etapă de dezvoltare accelerată şi dorim să atragem investiţii. Compania l-a recrutat pe Ovidiu Ghiman pentru poziţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere

Autor: Adrian Seceleanu 01.03.2023

Metaminds, integrator IT&C şi furnizor de soluţii de securitate cibernetică, cu afaceri de 97 mil. lei în 2021, a trecut la un nou sistem de conducere şi l-a recrutat pe Ovidiu Ghiman, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi români din industria de IT&C pentru a conduce unul dintre organismele nou înfiinţate, ca parte a unui plan de accelerare a creşterii care prevede şi atragerea unei finanţări, conform unui anunţ al companiei.

ZF a scris în ediţia online din data de 26 februarie, citând documente din Monitorul Oficial, despre decizia Metaminds de a trece la un sistem dualist de administrare. Compania a oferit acum detalii despre acest pas. “În noua formulă, echipa de management este gândită să susţină atât portofoliul de clienţi în continuă creştere, cât şi planurile de expansiune ale companiei prin dezvoltarea unor noi linii de business şi atragerea de investiţii. Astfel, societatea va fi administrată - conform legilor în vigoare din România şi actului constitutiv - de către un Consiliu de Supraveghere cu rol ne-executiv şi un Directorat cu rol executiv”.

În acest context, compania l-a recrutat pe Ovidiu Ghiman pentru poziţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere. Ghiman, care şi-a început cariera în industria de telecom la RCS&RDS, a trecut apoi la Romtelecom / Telekom, unde a ocupat mai multe poziţii de top management, care au presupus şi conducerea diviziei de business şi coordonarea businessului de integrare de soluţii IT&C. După ce a plecat din industria de comunicaţii, Ghiman a co-fondat o platformă de crowdfunding, Ronin, care a intermediat finanţări de 1 mil. euro pentru start-up-uri într-un an de funcţionare. El nu va avea un rol executiv în companie, au precizat reprezentanţii Metaminds. “Ovidiu Ghiman vine la vârful structurii de conducere Metaminds într-un rol ne-executiv, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, aducând în companie peste 24 de ani de experienţă şi performanţe în poziţii de top, în companii internaţionale. În acelaşi timp, aduce experienţa dobândită în procesele de atragere de finanţări pentru companii aflate în dezvoltare accelerată.”

Într-o declaraţie inclusă în comunicatul de presă, Ovidiu Ghiman a menţionat că schimbarea prin care trece Metaminds este una majoră. “Este o schimbare majoră pentru companie, care îşi redefineşte modul în care gestionează guvernanţa corporativă şi plănuieşte să atragă finanţare pentru implementarea planului ambiţios de dezvoltare, definit de echipa de management. După 24 de ani de experienţă operaţională în companii mari, internaţionale, îmi propun să susţin dezvoltarea organizaţiei dintr-un rol ne-executiv, contribuind la buna guvernanţă corporativă şi gestionând procesul de atragere a finanţărilor necesare dezvoltarii companiei, într-un context de piaţă care oferă foarte multe oportunităţi”, a afirmat Ovidiu Ghiman, preşedintele Consiliului de supraveghere al Metaminds.

Preşedintele Directoratului este Andrei Cruceru, care anterior a deţinut poziţia de administrator unic. El este şi acţionarul majoritar al firmei, conform datelor de la Registrul Comerţului. “Noua structură de organizare precum şi competenţele membrilor din echipa de conducere vor permite o creştere a performanţei şi a calităţii serviciilor pe care le livrăm”, a afirmat Andrei Cruceru, preşedintele Comitetului director & cofondator Metaminds.