ZF Digital Summit 2022. Ion Georgescu, country manager România & Moldova, Bitdefender: Am început să construim strategii de securitate cibernetică în infrastructurile companiilor, dar şi strategii de rezilienţă. Nu este uşor să construim aceste strategii pentru că lipseşte elementul de educaţie

Autor: Alexandra Cepăreanu 06.03.2023

„Atacatorii şi-au diversificat metodele de atacuri cibernetice, iar educaţia privind securitatea în online devine din ce în ce mai importantă“.

Creşterea gradului de conştientizare în rândul companiilor cu privire la importanţa securităţii cibernetice este foarte importantă, având în vedere că atacatorii cibernetici şi-au diversificat metodele de atac în 2022, în timp ce numărul de atacuri a crescut oricum în ultimii ani pe fondul digitalizării accelerate, a spus Ion Georgescu, country manager România & Moldova, Bitdefender, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022, organizat în noiembrie anul trecut.

„Am început să construim o strategie de securitate cibernetică în infrastructurile companiilor, dar şi o strategie de rezilienţă. Nu este uşor să construim aceste strategii pentru că lipseşte, din păcate, elementul de educaţie. Încă trebuie să depăşim acea mentalitate şi acele întrebări precum «de ce aş avea nevoie de o securitate la nivel înalt, de ce să am mai multe straturi de securitate şi de ce mi s-ar întâmpla mie?». Povestea cu «de ce mi s-ar întâmpla mie?» nu se traduce neapărat prin numărul de ameninţări cibernetice care a crescut, ci prin metodele de atac care s-au diversificat şi care oferă astfel mai uşor accesul la informaţie“, a spus Ion Georgescu.