ZF Live. Zoltan Cservid, HELLA Factory Timişoara: Investiţia doar în partea de clădire în noua fabrică din Timişoara se ridică la 20 mil. euro şi va fi triplată pentru achiziţia de echipamente de producţie

Autor: Ramona Cornea 14.03.2023

„Lucrăm la primul modul, construcţia este în desfăşurare, o să avem inaugurarea la începutul anului viitor.“

Producătorul de com­po­nen­­te auto Hella România, subsi­diara locală a concernului german Hella, in­vesteşte 20 mil. euro în noua uni­tate din Ghiroda, Ti­mişoara, inves­tiţie care va fi triplată pentru achiziţia de echipamente de producţie, afirmă Zoltan Cservid, project leader PLx în cadrul Hella Factory Timişoara.

„Ne dezvoltăm de la un an la al­tul, la începutul anului viitor deschi­dem o nouă fabrică de producţie foar­te aproape de cea actuală, deci în Timişoara. Estimăm că la început vom avea nevoie undeva la 500 de an­gajaţi. Este o construcţie modulară, l-am gândit în aşa fel încât să putem oglindi, deci să dublăm deja noua fa­brică , în condiţiile în care nici primul încă nu este finali­zat. (...) Este o in­vestiţie semnifica­tivă, în jur de 20 de milioane de euro doar pentru partea de clădire, care va fi triplată pentru investiţiile în echi­pamente de pro­ducţie aferente“, a declarat Zoltan Cservid în cadrul emisiunii de businesss ZF Live.