ZF Live. Andreea Mihnea, chief people officer la First Bank: Nivelul de reglementare în industria bancară a crescut considerabil şi pune presiune atât pe cei din generaţia Z, cât şi pe cei din generaţiile mai mari

Autor: Mircea Nica 16.03.2023

„Ei au făcut un exod foarte puternic din industria bancară în ultima perioadă pentru că se îndepărtează din ce în ce mai mult de profesia de bancher şi trebuie să facă mai multe activităţi de governance, compliance“, explicat Andreea Mihnea, chief people officer la First Bank.

Regimul de funcţionare al sistemului bancar a devenit mai restrictiv, cu un nivel de reglementare în creştere continuă, ceea ce pune presiune pe angajaţii din acest sector, făcându-l unul mai puţin atractiv pentru candidaţii din generaţia Z, este de părere Andreea Mihnea, chief people officer în cadrul First Bank.

„Nivelul de reglementare în industria bancară a crescut considerabil şi pune presiune atât pe cei care au un nivel de concentrare mai limitat în timp precum generaţia Z, cât şi pe cei din generaţiile mai mari care şi ei au făcut un exod foarte puternic din industria bancară în ultima perioadă pentru că se îndepărtează din ce în ce mai mult de profesia de bancher şi trebuie să facă mai multe activităţi de governance, compliance“, a spus Andreea Mihnea, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Angajatorii din acest sistem trebuie să vadă situaţia din piaţa muncii în mod realist şi să se adapteze la cerinţele generaţiilor ce vin din urmă.

Generaţiile au schimbat modul în care se raportează la muncă, crede reprezentanta First Bank.