Acţiunile One United Properties intră în indicele bursier ROTX, creat de Bursa de Valori Bucureşti în colaborare cu Bursa de la Viena

Autor: Liviu Popescu 10.03.2023

Liviu Popescu

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) a anunţat vineri că din 20 martie 2023 acţiunile sale vor intra în structura indicelui bursier ROTX.

“Calculat în EUR, USD şi RON şi diseminat în timp real de Wiener Börse, ROTX este conceput ca indice tranzacţionabil şi este folosit ca suport pentru produsele structurate. Includerea în ROTX face parte din strategia Companiei de a îmbunătăţi vizibilitatea pieţei de capital din România la nivel internaţional, precum şi de a contribui la aprecierea în continuare a lichidităţii Companiei”, potrivit ONE.

Compania are o capitalizare de 3,2 mld. lei iar de la începutul anului acţiunile sunt pe plus cu 0,12%.

În afară de ROTX, acţiunile ONE sunt incluse în FTSE Global All Cap, care acoperă performanţa acţiunilor cu capitalizare mare, medie şi mică la nivel global, FTSE Global Mid Cap, segmentul cu capitalizare medie din cadrul FTSE Global Equity Index, FTSE Global Total Cap, care include companii mari, mijlocii, mici şi micro-companii şi FTSE EPRA Nareit Emerging, care este conceput pentru a urmări performanţa companiilor imobiliare şi a REIT-urilor listate pe pieţele emergente. “Pe plan local, începând cu luna septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti care urmăreşte cele mai lichide companii, precum şi indici BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR şi BET Plus”.

Compania este controlată în proporţie de 55% de antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu, restul fiind la investitori, inclusiv fonduri Pilon 2.