ASF ia în calcul din nou plafonarea tarifelor RCA. În ultimul an, tarifele de referinţă au crescut şi până la 70%, în timp ce preţurile oferite de asigurători s-au dublat, chiar triplat. Ce spun actorii pieţei despre soluţia plafonării

Autor: Mircea Nica 13.03.2023

♦ După falimentul City Insurance, preţurile poliţelor RCA au crescut substanţial, iar în urmă cu un an ASF a pus pe masă plafonarea preţurilor, dar a rămas în sertarul decidenţilor ♦ Acum, după publicarea tarifelor de referinţă, care au crescut semnificativ în februarie 2023, faţă de februarie 2022, ajungând la ritmuri de creştere de 30%,40% şi chiar peste 69%, plafonarea este luată din nou în calcul de ASF.

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA este din nou luată în calcul de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) după ce publicarea recentă a tarifelor de referinţă au atras atenţia asupra creşterilor consistente din ultimul an ale tarifelor de referinţă, ajungând de la ritmuri de creştere de 11,5%, până la 69,7%.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a transmis joi că ÎÎn vederea protecţiei consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA“. Reacţia ASF care pune din nou pe masă plafonarea preţurilor la poliţele RCA vine după ce anumiţi decidenţi politici au afirmat că sunt creşteri destul de mari la preţurile poliţelor RCA.

Mădălin Roşu, preşedinte al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a spus pentru ZF că plafonarea tarifelor RCA nu este o soluţie viabilă şi nu va rezolva nimic, ba chiar va crea mai multe probleme.