Prima mutare a noului acţionar. Ionuţ Ilie a fost recrutat de mexicanii de la Bimbo pentru a conduce operaţiunile Vel Pitar. El a plecat de la Unilever după mai bine de 25 de anil

Autor: Cristina Roşca 14.03.2023

 Grupul mexican Bimbo, una dintre cele mai mari afaceri din industria de panificaţie din lume, a cumpărat recent producătorul Vel Pitar de la fondul de investiţii Broadhurst.

Executivul român Ionuţ Ilie, care în ultimii aproape cinci ani a fost general manager al diviziei de îngheţată a Unilever South Central Europe, a fost recrutat de grupul mexican Bimbo în funcţia de managing director Vel Pitar, spun sursele ZF din piaţă.

Până la momentul publicării acestei ştiri, Ionuţ Ilie nu a putut fi contactat.

Numirea sa la conducerea Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie din România, vine la scurtă vreme după ce gigantul din Mexic a cumpărat compania de la fondul de investiţii Broadhurst, tranzacţie anunţată în premieră de ZF. Anterior, această poziţie era ocupată de Nicolae Şerbănescu, care a fost CEO al Vel Pitar timp de 15 ani. El a lucrat pentru firmă din 1999, conform profilului său de pe reţeaua de socializare LinkedIn.

Ionuţ Ilie şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului anglo-olan­dez Unilever, pentru care a lucrat mai bine de 25 de ani, arată datele ZF.