Prima mutare a grupului mexican Bimbo după preluarea Vel Pitar: l-a recrutat pe executivul român Ionuţ Ilie la conducerea operaţiunilor locale. Executivul şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului Unilever, pentru care a lucrat timp de mai bine de 25 de ani

Autor: Cristina Roşca 18.03.2023

Executivul român Ionuţ Ilie a fost recrutat de mexicanii de la Bimbo pentru a conduce operaţiunile Vel Pitar, liderul pieţei locale de panificaţie, spun sursele ZF din piaţă. Până la momentul publicării acestei ştiri, Ionuţ Ilie nu a putut fi contactat.

El a plecat de la Unilever după mai bine de 25 de ani, pentru a conduce un business de 120 mil. euro şi 1.900 de salariaţi care lucrează în zece fabrici de panificaţie amplasate în diferite zone din ţară.

Grupul mexican Bimbo, una dintre cele mai mari afaceri din industria de panificaţie din lume, a cumpărat recent producătorul Vel Pitar de la fondul de investiţii Broadhurst.

Ionuţ Ilie şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului anglo-olandez Unilever, ultima sa poziţie în cadrul gigantului, unul dintre cei mai mari jucători din industria bunurilor de larg consum, a fost la conducerea diviziei de îngheţată din regiune.

În 2019, executivul român a fost numit general manager pentru divizia îngheţată a grupului pe cinci pieţe, respectiv România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Moldova. Din această poziţie el a coordonat businessul de îngheţată, estimat atunci la circa 60-65 mil. euro, având în subordine două fabrici şi peste 1.000 de salariaţi. Cele două fabrici sunt amplasate la Suceava (fabrica Betty Ice) şi în Veliko Tîrnovo - Bulgaria.