ZF Capital Markets Summit 2023. Alina Popa, OMV Petrom: Mai mult ca niciodată, avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate fiscală şi de reglementare pentru a ne realiza planurile majore de investiţii

Autor: Eduard Ivanovici 13.03.2023

Prezentă la ediţia din 2023 a „ZF Capital Markets Summit: A unique opportunity in 2023. Regional overview”,  conferinţă organizată de ZF pe 13 martie la hotelul Marriott din Capitală, Alina Popa, CFO al OMV Petrom (SNP), a spus că, în contextul actual, societatea de 30 miliarde de lei capitalizare are nevoie de stabilitate la nivel fiscal pentru a-şi duce la capăt planurile incluse în bugetul de investiţii de 11 miliarde de euro până în 2030.

„Pentru 2023 am anunţat un buget de investiţii cu 70% mai mare decât în anul precedent, la şase miliarde de lei. Jumătate intră în zona de explorare şi producţie – investiţii în foraj, intervenţii la sondă. Avem investiţii în rafinare de peste două miliarde de lei, cât şi o revizie majoră planificată la rafinăria Petrobrazi. De asemenea, avem investiţii în zona de gaze şi energie, cât şi o revizie planificată pe segmentul de regenerabile. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate fiscală şi de reglementare pentru a realiza toate aceste planuri majore de investiţii”, explică reprezentanta celei mai mari companii listate la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Alte afirmaţii din cadrul conferinţei: