Oliver Blume, CEO al Porsche şi al VW Group: Inginerii din România ai Porsche Engineering au o contribuţie mare la dezvoltare, vom continua recrutările. Softwareul va avea o importanţă tot mai mare pentru noile modele, iar la aceste proiecte contribuie şi birourile Porsche Engineering din Cluj şi Timişoara

Autor: Bogdan Alecu 15.03.2023

Porsche va lansa noi versiuni electrice ale modelelor gamei sale şi pregăteşte inclusiv un SUV mai mare decât Cayenne, dar doar cu propulsie electrică.

Birourile Porsche Engineering din Cluj şi Timişoara vor avea un rol tot mai important în cadrul constructorului ger­man, în condiţiile în care softwareul, „scris“ inclusiv în centrul din România, are un rol tot mai important în cazul noilor modele electrice.

„Suntem mulţumiţi de biroul din Ro­mânia. Munca lor este importantă, motiv pentru care vom continua recrutările acolo pentru a merge mai departe cu expansiu­nea. Vorbim despre programe soft­ware cu independenţă ridi­ca­tă şi contribuţie mare în ca­drul Porsche Engineering“, a spus Oliver Blume, preşe­dintele boardului executiv al Porsche şi care mai deţi­ne şi funcţia de CEO al Grupului Volkswagen, la o între­bare adresată de ZF cu privire la activitatea biroului de ingine­rie al Porsche din Ro­mânia, în cadrul conferinţei anuale în care au fost prezentate rezultatele fi­nan­ciare ale companiei.