ZF Private Health. Medicul Andrei Ciucă, fondatorul clinicii Prevent: „În primele două luni din 2023 avem o creştere de 50% pe care cred că o vom păstra tot restul anului“

Autor: Georgiana Mihalache 17.03.2023

La finalul lui 2023 este estimată deschiderea unei noi clinici Prevent în Alba Iulia, după doi ani de la demararea proiectului.

Brandul Prevent, care include o clinică la Alba Iulia şi una la Turda, a ajuns la 2,4 mil. lei afaceri în 2022, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Planurile fondatorilor clinicii urmăresc deschiderea unei noi unităţi la Alba Iulia, de 1.000 mp, programată pentru finalul lui 2023, după doi ani cât a durat obţinerea autorizaţiilor.

„Anul 2022 a fost unul de reaşezare pentru că a venit după patru ani consecutive de creştere cu peste 100%. Ne-am echilibrat procedurile interne, ritmul de lucru la care am ajuns, dar a fost un an foarte bun pentru noi. Deschiderea noii clinici din Alba Iulia este programată la finalul anului 2023, a durat 19 luni să obţinem autorizaţiile şi am avut un parcurs birocratic foarte greu“, a spus medicul Andrei Ciucă, unul dintre fondatorii Prevent.

Ioana şi Andrei Ciucă, doi medici din Alba Iulia, au pus pe piaţă clinica Prevent, specializată în domeniul cardiologiei, după o investiţie de 320.000 de euro, bani proveniţi din programe de finanţare Start-Up Nation şi surse proprii. Pornind de la o suprafaţă de 160 mp în Alba Iulia, cei doi antreprenori au mizat pe extindere în zona de nişă a cardiologiei. Andrei Ciucă este medic ORL, iar soţia sa, Ioana Ciucă este medic cardiolog.

Echipa Prevent numără în prezent 30 de medici colaboratori şi nouă alţi colegi ca personal auxiliar.

„Păstrăm şi clinica pe care o avem din Alba Iulia, i-am găsit următoarea întrebuinţare, încercăm tot timpul să ne orientăm spre ce se face în vest, să aplicăm şi la noi pe cât putem. În primele două luni din 2023 avem o creştere de 50% pe care cred că o vom păstra tot restul anului, până la deschiderea noii clinici“, a mai spus Andrei Ciucă.

Procentul din business adus de colaborarea cu Casa de Asigurări de Sănătate este în prezent sub 5%, însă anul acesta medicul estimează că se va dubla până la 10%.

„Nu am crescut preţurile până acum. Pacienţii noştri sunt persoane în vârstă, în special cei cu patologie cardiovasculară, ei au nevoie de tot ajutorul.“

„Am încercat să extindem serviciile decontate cu Casa. Sunt servicii medicale care ar putea fi decontate unui pacient pentru a ajunge la un diagnostic final şi la tratament“, a mai spus Andrei Ciucă.

Medicul a precizat că a primit oferte pentru a vinde businessul, însă nu ia în calcul momentan un exit. În ultimii ani, jucătorii mari au căutat să cumpere businessuri locale pentru a-şi creşte prezenţa la nivel naţional.

„În Alba Iulia încă nu avem prezenţi niciunul dintre jucătorii mari. Am fost şi noi contactaţi, dar încă preferăm să mergem pe direcţia noastră singuri. Momentan, alegem varianta noastră, proprie“, a concluzionat Andrei Ciucă.

 


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.