Belgienii de la Etex şi-au majorat afacerile din România cu 21% în 2022: „Rămânem atenţi şi urmărim evoluţia pieţei. Conjunctura actuală ne obligă să fim precauţi“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.03.2023

Cum Etex este un mare consumator de gaz, scumpirile din energie au fost resimţite puternic Sincopele din reţelele de aprovizionare apărute iniţial ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi exacerbate ulterior de situaţia geopolitică sunt, de asemenea, o mare provocare.

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi şi tencuieli Etex Building Performance (fosta Siniat România), cu capital belgian, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 357 de milioane de lei pe piaţa locală, în creştere cu 21% faţă de anul precedent. Creş­terea a fost influenţată însă de creşterea preţurilor şi nu este corelată cu evoluţia volumelor.

„Inflaţia, problemele din lanţurile de aprovizionare, creşterea preţului energiei şi al materialelor de construcţii ne-au pus la încercare, dar în acelaşi timp ne-au provocat să găsim soluţii“, spune Andrei Popa, country sales manager România şi SEE în cadrul Etex.