APS Group, companie de gestionare a activelor din Europa Centrală şi de Est, a cumpărat un portofoliu de 7.000 de credite neperformante, în valoare de 24 milioane euro, de la una dintre cele mai mari bănci din România. ”Este prima afacerede acest tip realizată de APS în România după mai bine de 5 ani”

Autor: Roxana Rosu 16.03.2023

APS Group, companie de gestionare a activelor din Europa Centrală şi de Est, a cumpărat un portofoliu de credite neperformante în valoare de 24 milioane euro de la o bancă din România.

Pachetul achiziţionat în cadrul proiectului Osiris include aproape 7.000 de credite private negarantate, având o valoare nominală medie de 3.500 euro. Vânzătorul portofoliului neperformant de retail negarantat este una dintre cele mai mari bănci româneşti.

“România este o piaţă extrem de importantă pentru noi, întrucât am încheiat câteva tranzacţii emblematice care fac parte din istoria APS. Totodată, aici am pus bazele diviziei noastre imobiliare, denotând importanţa acordată pieţei locale. În acest context, suntem încântaţi să anunţăm că am câştigat această licitaţie în România. Putem spune că este o tranzacţie prin care ne întoarcem la origini, întrucât aici excelăm. Având în vedere că România este o piaţă cheie pentru noi, am considerat oportun să ne consolidăm şi echipa locală. Prin urmare, mă bucur să anunţ că Mihai Alexandru Pop, ocupând anterior funcţia de Vicepreşedinte al Departamentului de Investiţii pentru Balbec Capital a revenit în echipa APS”, declară Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group.

Echipa APS din România este coordonată de Radu Dobre, Country Manager.

„Osiris este prima afacere de acest tip realizată de APS în România după mai bine de 5 ani. Cu această ocazie, ne diversificăm portofoliul de active pe piaţa românească“, a precizat Radu Dobre.

APS Group este una dintre cele mai importante companii alternative de gestionare a activelor din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Grupul APS operează în prezent prin 15 birouri regionale şi gestionează peste 100 de portofolii cu o valoare nominală care depăşeşte 11 miliarde de euro.

APS România a fost înfiinţată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajaţi, iar în 2022, veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.