Cooperativa Ţara Mea va investi 2,5 milioane euro pentru a lansa o serie de produse "ready to cook" şi "ready to eat" în baza unui parteneriat cu producătorul de carne de pui AAylex ONE, compania din spatele brandu­lui de carne de pa­săre Cocorico

Autor: Roxana Rosu 16.03.2023

Cooperativa Ţara Mea va investi 2,5 milioane euro pentru a lansa o serie de produse "ready to cook" & "ready to eat"  în baza unui parteneriat cu producătorul de carne de pui AAylex ONE, investiţia acoperind achiziţia unor echipamente de optimizare a fluxului tehnologic şi logistic, în fabricile deja funcţionale Aaylex de la Buzău şi Călăraşi.

În prima etapă, 30 de produse de acest tip vor fi comercializate sub brandul Ţara Mea. În acest moment, 93% din aceste produse provin din import.

" Ca în fiecare dintre segmentele de food, România are o capacitate extraordinară de a produce marfă de calitate, doar că de fiecare dată au lipsit strategia pe termen lung şi orientarea către consumator. Dacă vrem să ţinem pasul cu nevoile consumatorilor,  trebuie sa facem asta astăzi,  nu când piaţa e saturata. Produsele ready meal şi ready to cook câştigă zilnic cote mai mari de piata, datorita stilului de viata din ce în ce mai ocupat din marile oraşe,  iar 93% din aceste produse vin din import.  Ne propunem şi vom reuşi sa schimbam acest aspect. Romanii merita sa mănânce mâncare românească. Dar merita şi sa primească confortul şi timpul liber aferent unor produse gătite rapid sau gata preparate.", a declarat Florin Burculescu,  Preşedinte Cooperativa Ţara Mea.