Analiştii de la JPMorgan: Problemele Credit Suisse Group se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene

Autor: Daniel Belu 16.03.2023

Problemele Credit Suisse Group AG se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene, potrivit analiştilor de la JPMorgan Chase & Co, conform Bloomberg.

Analiştii conduşi de Kian Abouhossein au prezentat trei scenarii pentru viitorul Credit Suisse, cel mai probabil fiind o achiziţie de către UBS Group AG. Poziţia de capital a Credit Suisse nu este o problemă, dar "situaţia se referă la problemele de încredere continuă a pieţei în ceea ce priveşte strategia sa IB şi la eroziunea continuă a francizei", a scris Abouhossein într-o notă. "Status quo-ul nu mai este o opţiune".

Purtătorii de cuvânt de la Credit Suisse şi UBS au refuzat să comenteze.

Abouhossein a fost precaut cu privire la Credit Suisse. El a avertizat luna trecută că banca se deteriorează mai repede decât se aştepta, iar acţiunile au scăzut cu 26% de atunci.

O asociere cu UBS a fost una dintre opţiunile discutate în cadrul discuţiilor dintre Credit Suisse şi autorităţile elveţiene cu privire la modul de stabilizare a băncii, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Directorul general al UBS, Ralph Hamers, a refuzat miercuri să răspundă la orice întrebare "ipotetică" despre Credit Suisse. Într-o notă adresată joi personalului, directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, a declarat că banca va continua să se concentreze pe planul său de redresare.

Analiştii de la KBW au susţinut, de asemenea, opinia că Credit Suisse se îndreaptă spre o restructurare majoră. Aceştia au scris că o destrămare este cel mai probabil rezultat, cu vânzări suplimentare de active pentru a "simplifica banca".

În schimb, analiştii de la Bank of America Corp. au declarat că sprijinul acordat de Banca Naţională a Elveţiei este un mesaj clar că va continua în forma actuală.