OMV Petrom îl numeşte pe Berislav Gaso, un neamţ şcolit la Munchen, drept membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere

Autor: Eduard Ivanovici 16.03.2023

OMV Petrom (SNP) a anunţat numirea lui Berislav Gaso în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere cu efect de la 17 martie 2023 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor convocată la data de 26 aprilie 2023, ca urmare a renunţării lui Daniel Turnheim la mandatul său de membru al CS, potrivit unui raport publicat joi la Bursă.

Berislav Gaso deţine o diplomă de master în inginerie mecanică de la Universitatea Tehnică din Munchen, Germania şi un doctorat în Administrarea Afacerii de la Universitatea St. Gallen, Elveţia. El a ocupat mai multe funcţii de management în cadrul Grupului MOL după ce a lucrat ca partener junior la McKinsey & Company.

„Cel mai recent, a fost vicepreşedinte executiv responsabil de divizia Explorare & Producţie din cadrul grupului MOL. La 1 martie 2023, Berislav Gaso a preluat funcţia de membru al Directoratului Aktiengesellschaft, fiind responsabil de divizia Energie”, scriu reprezentanţii OMV Petrom în raport.

Pe 26 aprilie, acţionarii companiei vor vota remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere, cât şi numirea unor trei noi membri ai CS, după încetarea mandatelor deţinute de Daniel Turnheim, Johann Pleininger şi Elena Skvortsova.