UiPath încheie anul fiscal 2023 cu venituri de 1 mld. dolari şi îşi reduce pierderile

Autor: Liviu Popescu 17.03.2023

♦ Acţiunile urcă ♦ Dines, CO-CEO: Pentru a spori agilitatea operaţională, companiile trebuie să facă mai mult fără să adauge mai mult.

UiPath (simbol bursier PATH), prima companie din România care s-a listat pe puternica piaţă de capital din SUA, în aprilie 2021, şi-a raportat miercuri seară rezultatele financiare aferente anului american fiscal 2023, acestea fiind peste aşteptările investitorilor de pe Wall Street, ceea ce a antrenat o apreciere puternică a cotaţiei. Astfel, acţiunile UiPath se apreciau joi după-amiază cu 16% în tranzacţiile de predeschidere, la un preţ de 17 dolari pe unitate.

„Am realizat o încheiere foarte puternică a anului fiscal 2023. În trimestrul al patrulea al anului fiscal 2023, ARR (ARR - Annualized Renewal Run-rate – n. red.) a crescut cu 30% faţă de 2022, în timp ce perfor­man­ţa veni­tu­rilor şi gesti­onarea disciplinată a costurilor au dus la o marjă operaţională non-GAAP record în trimestrul al patrulea şi la un flux de numerar liber ajustat non-GAAP pozitiv“, spune Rob Enslin, codirector executiv al UiPath.

„Intrăm în anul fiscal 2024 cu lansarea noilor noastre iniţiative de lansare pe piaţă conform calenda­rului şi cu un impuls în creştere, pe măsură ce atât clienţii, cât şi partenerii văd impactul pozitiv pe care platforma noastră de automatizare a afacerilor îl poate avea asupra angajaţilor, clienţilor şi afacerilor lor“.