Bursa de Valori Bucureşti şi-a bugetat pentru anul acesta un profit de 18 mil. lei şi venituri operaţionale de 46,2 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 17.03.2023

Pentru 2023, Bursa de Valori Bucureşti vizează un profit net de 18 milioane de lei la nivel individual, cu 63% peste rezultatul obţinut anul trecut, se arată în planul de afaceri şi buget al societăţii. De asemenea, BVB plănuieşte să obţină o majorare de 41% a veniturilor operaţionale, de la 32,7 milioane de lei la 46,2 milioane. 

Cheltuielile operaţionale ar urma să urce cu 27%, la 28,9 milioane de lei, iar marja operaţională ar creşte de la 30% la 37%. Marja netă vizată de operatorul pieţei locale de capital este de 39%, cu cinci procente peste cea din 2022. 

„Oferta publică iniţială a Hidroelectrica, eveniment aşteptat să aibă loc în prima jumătate a anului 2023, are potenţialul de a îmbunătăţi semnificativ parametrii pieţei de capital din România pe mai multe planuri creşterea semnificativă a capitalizării bursiere, îmbunătăţirea lichidităţii şi atragerea unui număr semnificativ de noi investitori, atât investitori individuali, de retail, cât şi investitori instituţionali străini. Pentru buna pregătire a acestei oferte, Bursa de Valori Bucureşti intenţionează să desfăşoare activităţi semnificative de promovare a pieţei cu scopul de a atrage cât mai mulţi investitori”, reiese din planul de afaceri şi buget.