Portland Trust, unul dintre greii pieţei imobiliare, demarează o nouă investiţie solară: un parc de circa 175 mil. euro are avizele de conectare la reţea

Autor: Roxana Petrescu 17.03.2023

Portland Trust nu este la prima astfel de investiţie, încă din 2021 reprezentanţii companiei spunând că vor să dezvolte proiecte regenerabile de cel puţin 500 MW pe plan local.

Portland Trust Renewables 3 este printre companiile de proiect care au spart gheaţa autorizaţiilor în 2023, primind de la Transelectrica avizul tehnic de racordare le reţea pentru un parc solar de circa 217 MW în Dâmboviţa. Proiectul are ca termen de punere în funcţiune finalul anului 2025, fiind a doua investiţie de acest tip dezvoltată de Portland Trust, unul dintre cei mai puternici jucători din domeniul imobbiliar. Dacă se va realiza, proiectul va necesita investiţii de circa 170-175 de milioane de euro.

Acesta este înă un proiect demarat de Portland Trust după cel din avizat în 2020 prin intermediul companiei Portland Trust Renewables 1 SRL pentru un parc solar de 131,25 MW, în Argeş. La fel ca atunci, în spatele Portland Trust Renewables 3 SRL se află o firmă cipriotă care-i are ca administratori pe Florin Furdui, country manager Portland Trust, Robert Neale, fondator şi managing director al companiei Portland Trust, şi Timothy John Duffill, general counsel în cadrul dezvoltatorului imobiliar.