TotalSoft, una dintre cele mai mari companii locale de soft, afaceri de peste 31 mil. euro în 2022, plus 26%

Autor: Alexandra Cepăreanu 17.03.2023

TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi producători de software de pe piaţa locală, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 31 de milioane de euro la finalul anului trecut, în creştere cu circa 26% faţă de anul precedent, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Creşterea înregistrată la finalul lui 2022 a fost mai mare decât cea din 2021, an în care cifra de afaceri a TotalSoft a crescut cu 10% comparativ cu anul precedent. De asemenea, veniturile recurente ale TotalSoft au reprezentat în 2022 aproximativ 60% din cifra de afaceri. „Rezultatele financiare reflectă o strategie atent construită, susţinută de o echipă de specialişti şi de investiţiile continue în soluţiile noastre principale. (...) Am crescut an de an, iar acest lucru ne determină să continuăm în direcţia integrării de noi tehnologii în produsele existente, să investim în dezvoltarea de noi soluţii, să atragem parteneriate de calitate şi noi talente care să rezoneze cu valorile companiei“, a spus Gorkem Tursucu, CEO al TotalSoft. Pe parcursul anului 2022, TotalSoft şi-a mărit şi numărul de angajaţi ca urmare a recrutării constante de noi talente pentru a susţine ritmul de creştere. Astfel, în 2022, în cadrul TotalSoft lucra o echipă de 600 de persoane.

 În prezent, compania caută să recruteze 27 de specialişti care să ocupe diferite roluri, precum SQL Developer/Technical Consultant, Business Consultant - Charisma Medical Software, Account Manager - Charisma Pharma, Account Manager for ERP Solutions, Product Manager (Software Development), .NET Developer sau Business Consultant - ERP Implementation, conform informaţiilor publicate pe site-ul TotalSoft.

De asemenea, în 2022, TotalSoft a investit aproximativ 5 milioane de euro în dezvoltarea de produse, cu 13% mai mult decât în 2021, şi şi-a îndreptat atenţia spre atragerea de noi parteneri. Potrivit reprezentanţilor TotalSoft, în 2022, compania a înregistrat o creştere constantă pe toate diviziile de business, însă, cele mai mari creşteri au fost generate de soluţiile Charisma Financial Services, Charisma HCM şi Charisma ERP.

„Soluţia Charisma Financial Services a înregistrat o creştere semnificativă faţă de anul 2021, alimentată de dezvoltarea unor noi proiecte pentru clienţi externi şi de implementarea unor soluţii privind raportări legale, cum ar fi IFRS şi SAF-T. Această soluţie emblematică a crescut amprenta TotalSoft pe pieţele externe, Charisma Financial Services fiind utilizată non-stop, în întreaga lume.“

De asemenea, Charisma ERP şi Charisma HCM au contribuit la creşterea de anul trecut prin intermediul proiectelor derulate în special în domeniile producţiei, distribuţiei, serviciilor şi construcţiilor.

„În 2022, TotalSoft a investit într-o nouă generaţie de soluţii Charisma ERP şi Charisma HCM, care includ noi tehnologii şi funcţionalităţi, şi a dezvoltat peste 200 de proiecte pentru clienţii existenţi, în vederea alinierii aplicaţiei la raportarea legală (de exemplu, SAF-T, e-Facturare, e-Transport).“