Reprezentanţii Highlander Partners despre rezultatele SanoVita şi un eventual exit: Am investit mult şi acest lucru s-a resimţit şi în parametrii financiari. În niciun caz nu anticipăm o vânzare în următorii ani

Autor: Cristina Roşca 18.03.2023

Răspunsul vine la solicitarea ZF Conform surselor din piaţă, oficialii fondului de investiţii nu sunt mulţumiţi de rezultatele companiei locale Marja de profit a firmei din judeţul Vâlcea a coborât de la 9% în 2020 la 0% în 2021, ultimul an pentru care există date publice Managementul SanoVita a fost schimbat aproape integral în ultimele luni.

Fondul de investiţii Highlander Partners are în plan dezvolta­rea portofoliului local din in­dus­tria alimentară printr-o se­rie de achiziţii, dar şi prin creşterea organică a companiei SanoVita, pe care a cumpărat-o în 2020, spun repren­tanţii investitorului financiar.

„SanoVita reprezintă pentru noi un nu­cleu în sectorul de food, în jurul căruia ne dorim să ne extindem prezenţa prin noi achi­ziţii în viitor. Suntem foarte implicaţi în creş­terea accelerată a companiei, care are un po­tenţial extraordinar de dezvoltare în indus­tria de produse vegetale, unde este lider“, spun reprezentanţii Highlander Partners.