Dan Fărcăşanu, care a condus timp de 11 ani şi jumătate activitatea fondului de investiţii Resource Partners, a fost recrutat de Mozaik Investments

Autor: Cristina Roşca 17.03.2023

♦ Fondul Mozaik Investments îşi concentrează atenţia pe piaţa din România, având în portofoliu companiile 5 to Go (cafenele), Flavours (restaurante şi cafenele), Pago (servicii) şi Untold (entertainment).

Dan Fărcăşanu, un executiv cu experienţă vastă în piaţa de M&A, a fost recrutat de fondul de investiţii Mozaik Investments pe o poziţie de senior management, spun sursele ZF din piaţă. Până la momentul publicării acestei ştiri, Dan Fărcăşanu nu a putut fi contactat pentru a răspunde solicitării ZF privind această numire şi poziţia oficială pe care o deţine.

El a plecat în septembrie 2022 de la conducerea fondului polonez de private equity Resource Partners, pentru care a lucrat timp de 11 ani şi jumătate. În ultimii cinci ani şi jumătate el a fost country director pe România, anterior fiind investment director.

Resource Partners este un fond care şi-a concentrat atenţia pe piaţa-mamă, Polonia, aşa că în România a făcut o singură mutare – preluarea (şi ulterior vânzarea) lanţului de săli de fitness WorldClass. Exitul a avut loc în primăvara lui 2022, cumpărătorul fiind grupul african AIG. Resource Partners a vândut businessul după opt ani, însă existau discuţii privind intenţia de exit încă din 2018-2019.