Producătorul de ambulanţe şi vehicule speciale Deltamed din Cluj investeşte 4 mil. euro în extinderea producţiei. Capacitatea de fabricaţie va creşte cu 50%

Autor: Cristina Roşca 17.03.2023

În cei 26 de ani de istorie, Deltamed a realizat peste 4.000 de vehicule precum ambulanţe, cabinete medicale mobile pentru diverse specializări inclusiv stomatologice sau vehicule dedicate sectorului militar.

Producătorul de ambulanţe şi vehicule speciale Deltamed din jude­ţul Cluj, un business controlat de patru antreprenori locali, vrea să îşi majore­ze capacitatea de producţie cu circa 50% în următorul an, când are în plan să finalizeze investiţii de 4 milioane de euro. Mai exact, compania vrea ca până la începutul lui 2024 să termine extinderea fabricii din Gilău, Cluj, cu încă două hale de producţie şi asam­blare. Totodată, tot până atunci, ar urma să fie finalizată şi noua fabrică de la Aiud. ZF a scris încă din 2022 des­pre investiţia Deltamed la Aiud, ce se ridică pe un treren de 13.000 mp con­cesionat de la autorităţile locale.

Ca urmare a acestor dezvoltări, com­pania ar urma să îşi majoreze capa­citatea de producţie de la 170 de vehicule pentru intervenţii speciale în 2022 la peste 250 de astfel de maşini pe an, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise.