Mihai Pohonţu, preşedintele Amber, studio de jocuri, este câştigătorul Galei EY Entrepreneur Of The Year şi merge la Monaco să se lupte cu antreprenorii lumii

Autor: Răzvan Botea 17.03.2023

Mihai Pohonţu, preşedintele Amber, studio de jocuri, este câştigătorul Galei EY Entrepreneur Of The Year. La  această ediţie din programul EY Entrepreneur Of The Year au participat 57 de antreprenori români, cu o cifră de afaceri cumulată de 1,5 mld. de euro şi mai mult de 11.000 de angajaţi.

„Mulţumim programatorilor de excepţie, artiştilor talentaţi, designerilor, producătorilor, data scientists şi în general României că ne-a oferit cadrul de valoare pentru a crea”, a spus Pohonţu, la ridicarea premiului Gala EY Entrepreneur Of The Year.

Finaliştii  EY Entrepreneur Of The Year au fost:

 

Mihai Pohonţu, Amber – câştigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year™

Ştefan Vuza, Chimcomplex

Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, Simtel Team

Cosmin Răileanu, Vindem Ieftin

Daniel Crăciun, Lensa

Voicu Oprean, Arobs Transilvania Software

Cristian şi Mihai Logofătu, Bittnet

În cadrul galei celei de a 6-a ediţii a EY Entrepreneur Of The Year România, Cristian Tudor, fondator Ultragreens, a primit titlul EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar premiul de excelenţă acordat unei afaceri de familie de succes, Family Business Award, i-a revenit familiei Ruxandra şi Alexandru Melcovich, care conduc Merlins Beverages.

 

Ce a mai spus Mihai Pohonţu la Gala EY Entrepreneur Of The Year:

Pentru mine este o ocazie foarte specială astăzi, să fiu cu  voi. Unul dintre jocurile pe care le-am dezvoltat tocmai a fost selectat ca finalist în game of the year, într-o competiţie prestigioasă, care se numeşte Pocket Gamer Mobile Games Awards, un fel de Oscar al jocurilor pe mobil.

Sunt mândru că primesc acest premiu, dar mă consider un reprezentant al echipei Amber, nişte talente de excepţie, oameni care au reuşit de-a lungul anilor să creeze o multinaţională cu sediul central aici în România.