Avocaţii de la NNDKP asistă OTP Bank Romania şi OTP Group în finanţarea dezvoltatorului imobiliar Exigent Property Investment cu 57,8 mil. euro. Creditul va susţine construcţia fazei 5 a ansamblului Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidenţial din Bucureşti

Autor: Cristina Bellu 17.03.2023

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat OTP Bank România şi OTP Group în acordarea unei finanţări în valoare de 57,80 milioane de euro către Exigent Property Investment SRL pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidenţial Exigent Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidenţial din Bucureşti, situat în cartierul Militari.

NNDKP a acordat asistenţă băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanţă în legătură cu structurarea, negocierea şi execuţia documentaţiei complexe de credit, inclusiv cu privire la o linie de finanţare de 50 milioane de lei acordată de OTP Bank România în vederea susţinerii TVA-ului din cadrul proiectului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacţie a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar şi Finanţări, şi i-a inclus pe Cătălina Dan, Asociat, şi Alexandru Ciambur, Asociat Senior, din cadrul aceleiaşi practici.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1.288 de apartamente, se va întinde pe o suprafaţă de 27.314 mp de teren şi va avea aproximativ 144.200 mp construiţi.

Proiectul a fost construit în locul fostei fabrici bucureştene de pâine, Lujerul, şi al staţiei de betoane Holcim şi are livrate, până în prezent, în jur de 6.000 de apartamente.