Care e soluţia pentru a aduce cât mai mulţi tineri angajaţi să contribuie la Pilonul II de pensii şi pentru a îi informa corect despre unde pot merge banii lor. Ioana Haţegan, managing partner şi co-founder Hategan Attorneys: Ar trebui să ne uităm către modelul german VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu 19.03.2023

România are o problemă în ceea ce priveşte nivelul de informare al tinerilor angajaţi cu privire la direcţiile în care merg banii lor în sistemul de asigurări şi pensii. Specialiştii din domeniul legal sunt de părere că pentru a rezolva problema lipsei de informare şi pentru a  aduce cât mai mulţi oameni să contribuie la pilonul II de pensii, ar trebui studiat modelul asigurărilor germane.

„Germania are pe lângă sistemul de asigurări medicale obligatorii, un sistem de asigurare legală obligatorie. Acest concept ar rezolva mult din probleme privind asigurările, angajaţii şi informarea, pentru că permite fiecărui om să meargă şi să ceară o consultanţă la un profesionist despre asigurarea pe care urmează să o încheie. Preţul consultanţei este deja înscris în asigurarea legală. Datorită acestui sistem, nemţii sunt mult mai informaţi cu privire la drepturile lor”, a declarat Ioana Haţegan în cadrul emisiunii de business ZF Live.