ZF Live. Ioana Haţegan, Haţegan Attorneys: Companiile trebuie să treacă în contractul de muncă şi beneficiile acordate angajaţilor pe lângă salariu, însă această prevedere legală poate să aducă anumite limitări pentru angajatori

Autor: Ramona Cornea 20.03.2023

„Scopul legii de a introduce beneficiile în contractele individuale de muncă poate să aducă anumite limitări, în special pentru angajatori, pentru că suntem într-un domeniu de business în care angajatorii decid cu privire la acordarea acestor avantaje şi în raport de circumstanţe, în raport de bugetele anuale“.

O lege intrată în vigoare la finalul anului trecut spune că contractele individuale de muncă ale angajaţilor trebuie să precizeze explicit toate avantajele şi beneficiile acordate pe lângă salariu, însă această prevedere poate să aducă anumite limitări angajatorilor, având în vedere că stabilesc bonusurile care vor fi pri­mite de angajaţi şi în funcţie de perfor­man­ţele înregistrate de companie, afirmă Ioana Haţegan, managing partner şi fondator al casei de avocatură Haţegan Attorneys.

„Prevederea spune că angajatorul are obligaţia de informare, scopul legii este ca angajaţii să fie informaţi. Angajatorul ar trebui să-l informeze pe angajat cu privire la drepturile suplimentare pe care i le acordă şi care constituie avantaje în bani, care trebuie să se regăsească de acum încolo şi în contractele individuale de muncă, în condiţiile în care până acum se regăseau în contractele colective de muncă sau în regulamentele de ordine interioară“, a spus Ioana Haţegan în cadrul emisiunii de business ZF Live.