Compania de tehnologie şi consultanţă Softelligence, cu 270 de angajaţi la nivel de grup, afaceri de 18,5 mil. euro în 2022, plus cu 33%

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.03.2023

Softelligence, companie românească de tehnologie şi consultanţă înfiinţată în 2006 de Adrian Blidăruş, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii de transformare digitală, vizând în principal industriile financiar-bancară şi a asigurărilor, a închis anul 2022 cu afaceri de 18,5 milioane de euro, înregistrând o creştere de 33% faţă de anul precedent, conform unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Creşterea a fost asigurată de proiectele de transformare digitală, de data analytics şi dezvoltare de software, livrate atât pe plan local, cât şi către clienţi din Marea Britanie şi Statele Unite, arată sursa citată.

„În ultimii trei ani,  băncile, companiile de asigurare şi alte organizaţii financiare non-bancare au înţeles că deşi natura activităţii lor implică în principal minimizarea riscului de orice fel, lucru care de cele mai multe ori are un efect important asupra vitezei cu care adoptă schimbări, cerinţele clienţilor pe care îi servesc, ca orice altă entitate comercială, sunt în continuă schimbare şi transformare în special în zona digitală şi nu pot fi ignorate. Astfel, companiile se arată mult mai deschise către schimbare decât în trecut, către transparentizarea relaţiei cu consumatorii şi, deci, dornice să se implice în procese de digitalizare complexe. Ne bucurăm că avem ocazia, datorită soluţiilor şi serviciilor pe care le oferim, să sprijinim organizaţii financiare de prestigiu să parcurgă această revoluţie tehnologică ”, a spus Adrian Blidăruş, CEO al grupului Softelligence.

Planurile pentru 2022 ale reprezentanţilor companiei vizează şi angajarea a peste 100 de specialişti până la final de an. În prezent, la nivel de grup, Softelligence înregistrează un număr de 270 de angajaţi.

„În ciuda tendinţei globale anunţate de marii giganţi tech, la Softelligence vom avea deschise constant, pe tot parcursul anului, un număr de noi poziţii atât pentru centrele de dezvoltare software din România, la Bucureşti şi Craiova, cât şi extern, în Macedonia, la Skopje şi în Marea Britanie, la Londra. În acest moment, căutăm în special Java Developers şi Data Engineers dar, pe viitor, preconizăm că vom deschide roluri pentru .NET, Big Data, Data Science, Python şi machine learning”, a spus Andreea Făsui, Head of People în cadrul Softelligence.

Softelligence are trei centre de dezvoltare software şi customer support la Bucureşti, Craiova şi Skopje (Macedonia), de unde deserveşte clienţi cu anvergură globală. Totodată, grupul deţine un birou şi în Marea Britanie, din care deserveşte clienţi enterprise la nivel global, au mai transmis reprezentanţii companiei.