Primăria Cluj-Napoca investeşte 26 mil. euro în construcţia unui centru de nataţie în cartierul Borhanci

Autor: Laurentiu Cotu 20.03.2023

Primăria Cluj-Napoca a demarat un proiect de 127 mil. lei (aproximativ 26 mil. euro), fără TVA, pentru realizarea unui bazin de înot în cartierul Borhanci. Prin acest proiect, municipalitatea clujeană are în plan dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de sănătate şi a infrastructurii sportive în muncipiul Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă al primăriei clujene.

’’Dorim să dezvoltăm o infrastructură de nataţie modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe trei niveluri cu un bazin de înot acoperit, cu o capacitate de 1.000 de spectatori şi zone dedicate competiţiilor sportive de nataţie. Proiectul cuprinde un bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de iniţiere, saune, jacuzzi, vestiare şi zonă administrativă’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Cluj-Napoca.

În urma finalizării procedurii de licitaţie şi evaluare, contractul privind serviciile de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii ’’Bazin de înot şi echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci’’, care face parte dintr-un proiect mai amplu al primăriei Cluj-Napoca (Hub-ul Educaţional Borhanci), a fost atribuit asocierii dintre companiile MBS Group (lider de asociere), ASA Cons Romania, ambele din Turda, judeţul Cluj, şi compania Poliart din Oradea.