Bit Sentinel: Incidentele de securitate cibernetică pot produce pagube de până la 1 milion de euro în primul an după eveniment la companiile din România

Autor: Roxana Rosu 22.03.2023

Incidentele de securitate cibernetică pot produce pagube care pornesc de la 50.000 de euro şi pot ajunge până la 1 milion de euro, doar în primul an după atac, în cazul companiilor care nu aveau implementate sisteme şi proceduri de protecţie cibernetică, arată o analiză realizată de Bit Sentinel.

La nivel global, costul mediu al unei breşe de securitate a ajuns la peste 4 milioane de euro în 2022, potrivit unui raport întocmit de IBM şi Ponemon Institute, şi, cel mai probabil, va creşte în 2023, continuând tendinţa din ultimii ani.  

În acelaşi timp, costul real al implementării unor servicii de securitate de tip Centru Operaţional de Securitate externalizat este, de obicei, şi de 60 de ori mai mic, atrag atenţia specialişti din cadrul Bit Sentinel, companie din Europa Centrală şi de Est specializată în furnizarea de servicii profesionale de securitate cibernetică.

„Impactul ameninţărilor cibernetice nu mai poate fi neglijat de companii, iar asigurarea securităţii infrastructurilor este o provocare tot mai mare, indiferent de dimensiuni sau industrie. Din păcate, cele mai multe companii au un comportament reactiv în aceste situaţii. În astfel de cazuri, pe lângă pierderile operaţionale şi reputaţionale generate de scurgerea de informaţii şi întreruperea activităţii, restaurarea securităţii implică investiţii suplimentare considerabile. Prin urmare, impactul financiar resimţit în cazul unui atac reuşit va fi uriaş, iar organizaţia va trebui să lupte mult timp ulterior pentru a-şi repara imaginea şi a recâştiga încrederea clienţilor şi partenerilor”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.