iBanFirst ţinteşte un volum de plăţi internaţionale realizate de companiile româneşti de peste 1 mld. euro în 2023. ”Planul pe termen mediu este să transformăm biroul din Bucureşti într-un hub tehnologic pentru Europa de Est”

Autor: Roxana Rosu 22.03.2023

Fintech-ul iBanFirst, furnizor internaţional de schimb valutar şi plăţi pentru companii, a realizat tranzacţii în valoare de peste 700 de milioane de euro pentru companiile româneşti în 2022 şi estimează că va depăşi pragul de 1 miliard euro în 2023.

 ”Putem spune că România este una dintre cele mai dinamice pieţe pentru noi şi o poveste de succes pentru regiune. Biroul local este primul care a atins acest volum de tranzacţii după numai un an de activitate. Este un rezultat atât al echipei locale, care are o expertiză solidă pe piaţa de FX, dar mai ales al companiilor româneşti, care în condiţiile unui an provocator, cu război în Ucraina şi inflaţie ridicată, nu doar că şi-au demonstrat rezilienţa, dar au reuşit să-şi crească activităţile comerciale în afara graniţelor”, a declarat Johan Gabriels, Regional Director iBanFirst.

În 2022, iBanFirst a înregistrat o creştere de 300% a numărului de companii româneşti care utilizează platforma, ajungând în prezent la 330 de clienţi.

Majoritatea companiilor realizează activităţi de import-export şi activează în industria auto, agricultură, IT şi telecomunicaţii, construcţii şi retail.

„Creşterea accelerată a ratei de adoptare în 2022 evidenţiază necesitatea companiilor din România de a beneficia de servicii rapide, transparente şi rentabile de plăţi, schimb valutar şi acoperire a riscului valutar, în contextul actual. În continuare intenţionăm să ne consolidăm operaţiunile pe piaţa din România, prin dezvoltarea de capacităţi noi şi soluţii personalizate pentru companiile locale de import-export. De asemenea, planul pe termen mediu este să transformăm biroul din Bucureşti într-un hub tehnologic pentru Europa de Est”, afirmă  Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.