​Termene.ro lansează noua platformă prin care introduce inteligenţa artificială şi învăţarea automată pentru analiza datelor despre companii. Valoarea proiectului se ridică la 21 mil. lei

Autor: Miruna Diaconu 22.03.2023

Termene.ro leansează nouă platformă Termene_AI_360 prin intermediul căreia va analiza automat date despre companii cu ajutorul inteligenţei artificiale şi învăţătii automate. Prin acest proiect, compania care administrează platforma îşi va diversifica serviciile oferite clienţilor şi îşi va creşte productivitatea.

Valoarea proiectului se ridică la 21 milioane lei, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Din valoarea totală a proiectului, circa 16 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

„Am creat, am stabilizat şi am consolidat un grup de cercetare, dezvoltare şi inovare pentru ştiinţa datelor, un grup special pentru machine learning, cât şi pentru studierea posibilităţii utilizării elementelor de inteligenţă artificială în scopul satisfacerii cerinţelor şi nevoilor clienţilor”, spune Călin Istrăţoiu, manager proiect al Termene AI 360.

Noua platformă Termene_AI_360 va analiza automat datele şi informaţiile pentru afaceri utilizând ştiinţa datelor, inteligenţa artificială (AI) şi învăţarea automată (ML). Platforma pentru ştiinţa datelor şi învăţare automată generează îmbunătăţiri semnificative la nivelul sectorului de analiză a datelor şi de inteligenţă în afaceri.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a învăţării automate, platforma se va folosi de date din peste 15 surse publice şi actualizate zilnic despre situaţiile financiare, şi nu doar, a companiilor. Printr-un astfel de proiect, platforma trece de la metodele tradiţionale de analiză a datelor la metode bazate pe ştiinţa datelor, susţin reprezentanţii Termene.

Pentru realizarea acestui proiect, Termene a creat un centru de date întins pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, care va susţine partea de hardware a noilor funcţiuni ale platformei. Noile servicii vizează verificarea firmelor, prospectarea, analiza şi studiile de piaţă, motoare de căutare specializate, adică date din Monitorul Oficial, Buletinul Procedurilor de Insolvenţă şi dosare în instanţă, cât şi generarea de rapoarte PDF.

Înfiinţată în anul 2014, Termene.ro este accesată de peste 120.000 de companii, care pot identifica la timp oportunităţile de afaceri şi evalua riscurile prin analize de piaţă, rapoarte şi statistici care pot fi personalizate sau monitorizări ale portofoliului de clienţi. În 2022, compania a avut venituri de 2 milioane euro, în creştere cu 60% faţă de anul anterior.

 

 ​​​