(P) Spune DA! Pentru sănătatea companiei şi a echipei tale

Autor: Publicitate 23.03.2023

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) publicate în Raportul Sănătăţii din anul 2021, sistemul medical românesc dispune de fonduri reduse pentru îngrijirea pacienţilor. Cu toate că sumele destinate acestui sector au crescut în ultimii ani, România se situa pe ultimul loc din Uniunea Europeană la acest capitol, cu doar 1.310 EURO alocaţi, în medie, fiecărui român, comparativ cu media europeană, care se ridică la 3.523 EURO.

Chiar şi în acest context, serviciile oferite de către sistemul medical de stat nu sunt singura variantă pentru companii sau angajaţi, o alternativă care câştigă în populariate în ultimii ani sunt asigurările private de sănătate. Dintr-un barometru realizat la sfârşitul anului 2021 de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), reieşea că interesul pentru asigurările de sănătate era în creştere. 42% dintre români erau la acea vreme interesaţi de astfel de poliţe, faţă de 28% în 2020.

Piaţa asigurărilor de sănătate, în creştere

Ultimele date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) arată că piaţa asigurărilor de sănătate a crescut cu 33% în primele 9 luni ale anului 2022, iar în anul în curs sunt prognozate cifre mai mari decât în orice alt an precedent.

Trendul crescător al pieţei asigurărilor de sănătate este legat de o regândire a nevoilor pe care companiile şi angajaţii le au ca urmare a pandemiei de COVID-19, precum şi a mediului competitiv de fidelizare şi retenţie a personalului în anumite domenii precum cel de IT.  În acest context, companiile creează pachete de beneficii şi compensaţii cât mai atractive, iar asigurările de sănătate personalizabile şi accesibile foarte uşor de către angajaţi sunt un diferenţiator important.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA sunt modulare şi beneficiază de deductibilitate fiscală, putând fi adăugate planuri suplimentare, în funcţie de nevoile şi mărimea companiei. SIGNAL IDUNA oferă soluţii personalizate atât companiilor mici, medii şi mijlocii, pornind de la 5 - 10 angajaţi şi ajungând spre 100, cât şi corporaţiilor cu sute sau mii de angajaţi. Odată ce angajatorul oferă o poliţă de asigurare ce include acoperiri pentru servicii medicale complexe, în timp observă o creştere a loialităţii şi a nivelului de productivitate al echipei. În prezent, asigurarea de sănătate se află în top 3 beneficii pe care companiile le oferă angajaţilor la nivel naţional.

Un alt beneficiu apreciat de către angajaţi este posibilitatea includerii în poliţa de asigurare a membrilor familiei. SIGNAL IDUNA protejează şi promovează prin produsele sale sănătatea în familie. Riscurile pentru evenimente medicale neprevăzute ce pot afecta întreaga familie sunt acoperite, iar angajaţii sunt mai liniştiţi în viaţa de zi cu zi.

Ce poţi să faci pentru angajatul tău

Un exemplu concret despre beneficiile asigurării de sănătate aplicate unei mici afaceri este cel al lui Sorin, fondatorul şi managerul unei firme cu 9 angajaţi din Iaşi, care instalează sisteme fotovoltaice. În vara anului 2020, atunci când el şi colegii săi au revenit la birou, acesta a optat pentru un pachet de beneficii, printre care o asigurare de sănătate de la SIGNAL IDUNA. La 7 luni de la semnarea poliţei, unul dintre angajaţi s-a accidentat la picior după ce a căzut cu bicicleta, fiind necesare mai multe investigaţii care au rezultat în 6 zile de spitalizare, inclusiv o intervenţie chirurgicală. În baza poliţei contractate, nici compania şi nici angajatul acesteia nu au avut cheltuieli directe de suportat, toate costurile fiind acoperite. În cazul în care s-ar fi tratat în regim privat fără asigurare medicală, cheltuielile s-ar fi ridicat în mod obişnuit, la aproximativ 10.000 de lei, iar în lipsa unei poliţe de asigurare private, angajatul ar fi trebuit să le achite din buzunarul propriu. În cazul unei probleme medicale, şi pentru un angajator aflat la început de drum, o astfel de cheltuială are un impact semnificativ asupra bugetului.

Scopul asigurărilor de sănătate pe care le oferim companiilor, indiferent de mărimea acestora, este ca în contextele în care angajaţii se confruntă cu probleme de sănătate, niciuna dintre părţi să nu fie nevoită să suporte costuri suplimentare din propriile fonduri. Datorită soluţiilor implementate de SIGNAL IDUNA, angajaţii companiilor pot accesa în cel mai scurt timp serviciile pe care le include poliţa, beneficiind de consultaţii şi tratamente de oriunde şi oricând prin telemedicină, la orice furnizor privat din România şi chiar la clinici şi spitale din străinătate. Suntem încrezători în demersul nostru iniţiat cu scopul de a oferi asistenţă companiilor care vor să dezvolte şi să cultive loialitatea angajaţilor, fapt care va conduce la creşterea productivităţii, a declarat Daniela Casapu, Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA.

Asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA a fost alegerea corectă şi pentru o fabrică de mobilă şi case modulare din Ilfov cu peste 120 de angajaţi. În urma unui proces de consultare şi analiză, Ioana, managerul de HR al companiei, a decis să includă în pachetul de beneficii extrasalariale şi asigurarea de sănătate, o soluţie care să răspundă intereselor şi nevoilor angajaţilor. În cadrul unui raport anual de satisfacţie a angajaţilor realizat ulterior, s-a indicat faptul că sentimentul de siguranţă în rândul angajaţilor a crescut, fapt ce a determinat creşterea productivităţii cu 17%, comparativ cu anul precedent.

Acoperire geografică vastă printr-o reţea medicală extinsă

În momentul în care optează pentru un serviciu acoperit de asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA, angajaţii pot alege decontarea directă în reţeaua proprie formată din 1.300 de clinici, spitale şi laboratoare medicale - Mediqa Net, dar şi în orice altă unitate medicală din România, UE şi Turcia, prin intermediul rambursării plăţii, potrivit planului ales de angajator.

Avantajul unei asigurări oferite de SIGNAL IDUNA constă în faptul că poate fi accesat orice serviciu medical necesar, încă de la primul simptom, indiferent de nivelul de complexitate, precum CT sau RMN, dacă sunt recomandate  în urma unui examen de specialitate.

Acces facil prin servicii digitale  

Accesul la asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA este 100% digital. Prin intermediul cardului preplătit Easy Pay, angajaţii utilizează serviciul medical acoperit de poliţa de asigurare privată de sănătate, printr-un proces simplu ce presupune solicitarea în avans cu minimum două zile lucrătoare de data programării, a contravalorii serviciilor medicale ce urmează a fi accesate, iar asiguratorul virează suma de bani necesară pe card.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA vin cu beneficii extinse, precum Call Center disponibil 24/7 şi aplicaţia gratuită Signal Care Assistant disponibilă pentru mobil şi web. Prin intermediul acesteia, asiguraţii îşi administrează poliţa şi încarcă online documente medicale. Mai mult, se programează la orice clinică, spital sau laborator de analize medicale din România, fără o perioadă de aşteptare până la obţinerea programării dorite şi, de asemenea, beneficiază de acces la orice medic fără limitări impuse de contract. 

De asemenea, au la dispoziţie un consultant medical dedicat care le oferă recomandări în privinţa accesării serviciilor medicale de care au nevoie sau despre cum pot parcurge simplu şi uşor toate etapele necesare recuperării stării de sănătate.

SIGNAL IDUNA are o expertiză de peste 15 ani pe piaţa asigurărilor de sănătate din România, fiind un pionier al domeniului, deţinând leadership-ul industriei. Compania îşi propune în mod constant să dezvolte produse de asigurare care să se plieze pe nevoile medicale de prevenţie şi intervenţie atât ale companiilor, cât şi ale persoanelor care solicită poliţe individuale. Iar rezultatele înregistrate în ultimii ani, precum şi feedback-ul clienţilor confirmă acest lucru.

Solicită o ofertă personalizată, iar un consultant SIGNAL IDUNA te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru compania şi echipa ta, astfel încât să fiţi mereu protejaţi.