Anul 2023 va fi unul de încetinire pentru economia din România, dar companiile nu opresc recrutarea sau creşterile salariale

Autor: Ramona Cornea 25.03.2023

56% dintre angajatori spun că salariile vor creşte cu 5% - 15% anul acesta.

Anul 2023 va fi unul de încetinire pentru eco­nomia României care a crescut cu 4,8% în 2022, dar com­paniile nu opresc recrutarea şi creşterea salariilor. Astfel,  9 din 10 companii plănuiesc să recruteze activ până la sfâr­şitul anului, iar 56% dintre anga­jatori spun că salariile vor creşte cu 5% - 15% anul acesta, conform unui raport realizat de compania de consul­tanţă în resurse umane Hays România.

„Aşteptările pentru 2023 spun că va fi un an de încetinire, chiar şi pentru economiile în creştere activă, precum cea românească. În ciuda perfor­manţei actuale a României în ceea ce priveşte ratele inflaţiei şi aşteptările de creştere economică, care este mai bună decât a unora dintre vecinii noştri din Europa Centrală, organizaţiile şi angajaţii nu ar trebui să fie distraşi de la nevoia potenţială viitoare de a ajusta strategiile şi aşteptările de recrutare. Cu toate acestea, anul începe cu un climat de afaceri destul de activ, cu 9 din 10 or­ganizaţii chestionate plănuind să recruteze activ până la sfârşitul anului”, scrie Timur Makhmutov, managing director al Hays România.